Mapa sajta   I    Poznati u Vinoteci             

Jelovnik - Meni

 

*Hladna predjela*

Beef carpaccio sa ruccolom i parmesanom – 13,00 KM
(sirovi goveđi file sa maslinovim uljem, ruccolom, limunom i parmesanom)

Carpaccio tuna – 15,00 KM
(tuna sa ruccolom, soja sosom, maslinovim uljem)

 

*Topla predjela*

Rolovane tikvice – 8,00 KM

Šampinjoni punjeni škampima, gratinirani mozzarelom – 12,00 KM

Fois gras sa konfitom od ananasa i jabuka – 30,00 KM

 

*Supe i čorbe*

Pikantna gulaš čorba – 6,00 KM

Krem supa od tikve – 5,00 KM

Bistra riblja supa – 5,00 KM

 

*Tjestenine i rižota*

Crni rižoto sa škampima i sipom – 18,00 KM

Pene “arabiata” sa biftekom – 15,00 KM

Lasagne sa špinatom i lososom – 15,00 KM

 

*Salate*

Salata sa biftekom – 15,00 KM

Cezar salata sa piletinom – 12,00 KM

Grčka salata sa curetinom – 12,00 KM

Salata sa škampima, ruccolom, chily sosom i shery paradajzom – 15,00 KM

Salata sa lososom u susamu – 13,00 KM

Mala mješana salata – 3,00 KM

Salata sa ruccolom i chery paradajzom – 6,00 KM

 

*Glavna jela – meso / riba*

Biftek u crnom vinu (prilog-prženo povrće i gratinirani krompir) – 25,00 KM

Biftek sa zelenim biberom (prilog-resty i prženo povrće) – 25,00 KM

Biftek „Caffe de Paris“ (prilog-pomfrit) – 25,00 KM

Biftek „Sote stroganov“ (prilog-basmati riža) – 25,00 KM

Biftek Tagliata sa rucollom, shery paradajzom i parmesanom – 25,00 KM

Teleći steak sa sosom od tartufa (prilog-tikvice,tortelini) – 32,00 KM

Teleća šnicla u sosu od šampinjona (prilog-bijeli pire) – 18,00 KM

Pureći steak u sosu od gorgonzole (prilog-basmati riža) – 18,00 KM

Pileći file sa avocadom u slatko-ljutom sosu (prilog-basmati riža) – 16,00 KM

Pačija prsa sa sosom od naranče (prilog-kesten pire i przeno povrće) – 25,00 KM

Riblji trio na wok povrću (losos, orada, tuna) – 28,00 KM

Prženi losos u sosu od kopra,putera i limuna (prilog-palenta zapecena sa spinatom) – 25,00 KM

Pečeni steak tune sa susamom i soja sosom poslužen na wok povrću – 28,00 KM

Lignje u travama (prilog-blitva i krompir) – 16,00 KM

 

*Riba / kg*

Šanpjer/Škrpina – 100,00 KM

Oborita riba – 90,00 KM
(Lubin, Orada, Zubatac, Švoj,List)

 

*Deserti*

Tiramisu – 6,00 KM

Panna Cotta – 6,00 KM

Rozata sa karamelom i sladoledom od vanilije – 6,00 KM

Čokoladni kolač sa marelicom, višnjom u amaretu i vanilija sladoledom – 6,00 KM

Crno-bijele kruške u vinu, gratinirane u sosu od cimeta i galete, sa vanilija sladoledom – 6,00 KM

 

*Sirevi i pršute*

Grana padano – 15,00 KM

Livanjski sir – 12,00 KM

Gorgonzola – 10,00 KM

Paški sir – 15,00 KM

(sirevi se serviraju sa suhim voćem i orasima)

Pršuta hercegovačka – 15,00 KM

 

 

Fotografije jela